Kapper Steven: biologische hair wellness

Natuurlijke bio kapper Bocholt: goed voor mens, dier en planeet

Tegenwoordig wordt er heel veel rond natuurlijke en biologische producten geschreven. Helaas is er ook veel sprake van greenwashing. Dit is het beweren dat het om een natuurlijk product gaat, terwijl slechts een heel klein gedeelte van de ingrediënten natuurlijk is. In dit artikel geef ik u meer uitleg over biologische producten en waarom dit belangrijk is.

Natuurlijke en biologische producten: wat betekent dat exact?

Misschien is het interessant om te starten vanaf natuurlijke kappersproducten. Dit houdt in dat de producten van plantaardige en natuurlijke oorsprong zijn. De ingrediënten zijn dan afkomstig van planten, vruchten, bloemen… en kunnen dus beschouwd worden als natuurlijke ingrediënten. Er komen geen chemische ingrediënten in beeld. Eigenlijk kun je dus stellen dat de planeet leverancier is. Als kapper Bocholt vind ik het belangrijk om met een merk te werken waarvan de ingrediënten natuurlijk zijn.

Maar het gaat nog verder dan dat. Producten kunnen namelijk ook als biologisch worden gecategoriseerd. Dit houdt in dat de ingrediënten tot stand komen waarbij de invloed van de mens geminimaliseerd wordt. Het komt dus neer op de natuur z’n gang te laten gaan. Hierdoor zijn de ingrediënten dus ook biologisch afbreekbaar. Niet onbelangrijk als kapsalon Bocholt, want alles wat een kapper uitspoelt, komt in het water terecht!

Kapper Steven is een exclusief Hairborist kapsalon in de buurt van Bocholt: ik werk dus enkel met het gamma van dit merk. De producten zijn natuurlijk én biologisch en dit wordt ook gegarandeerd door het kwaliteitslabel Ecogarantie. Dit is een bedrijf dat de producten van een merk controleert op allerlei verschillende aspecten. Kwaliteit en duurzaamheid staan daarbij voorop. Zo vereist het label dat alle ingrediënten die kunnen verkregen worden via biologische landbouw, dit ook effectief zijn. Een garantie van 100% biologische ingrediënten dus. Maar het label gaat ook verder dan dat: het merk moet ook duurzaam en verantwoord handelen. Zero waste, lage uitstoot, biologische afbreekbaarheid… zijn enkele voorbeelden. Enkel wanneer een product aan al deze vereisten voldoet, is het toegelaten het Ecogarantie label erop te plaatsen!

Kapsalon Bocholt

Wat zijn de voordelen van bio producten?

Het eerste voordeel van biologische producten is uiteraard de bescherming van de natuur. Aangezien we de natuur z’n gang laten gaan, beïnvloeden we deze dus niet. Dit betekent dat de natuur ongerept blijft met zo weinig mogelijk menselijke invloed. Zoals het hoort dus! We moeten dankbaar zijn met wat we krijgen van Moeder Natuur en het is goed zoals het is. Daaruit volgt uiteraard ook dat dit helpt om op een milieuvriendelijke manier om te gaan met de planeet. Ecologie is tegenwoordig een belangrijk topic en daar sta ik volledig achter als kapper Bocholt. Hoe minder invloed we uitoefenen hoe beter voor het milieu, want duurzaamheid voorop uiteraard.

Verder is ook de afbreekbaarheid van de producten een enorme plus. Voor mij als kapsalon Bocholtis dit misschien wel dé belangrijkste reden. Als ik uw haar was, de haarverf afspoel, conditioner aanbreng… spoel ik al het gebruikte product ook uit. Dit betekent dus dat alles ook in de zee terechtkomt. Doordat de producten biologisch afbreekbaar zijn, worden er dus geen chemische stoffen vrijgelaten in de natuur.

Ten slotte is er ook nog een laatste voordeel. Biologische producten zijn ook goed voor uw haar en lichaam en zorgen altijd voor de meest zachte aanpak. Er bestaan namelijk heel veel verschillende types planten, bloemen… die een positief effect hebben op de hoofdhuid en/of het haar. Laat ik enkele voorbeelden geven… Bepaalde etherische oliën kunnen bijvoorbeeld de hoofdhuid opnieuw in balans brengen en schilfers, jeukende hoofdhuid, te veel talg… behandelen. Andere ingrediënten zoals sheaboter kunnen droog haar voeden en opnieuw zacht en soepel laten aanvoelen. Er bestaan ook natuurlijke wasnoten die het haar op een natuurlijke manier kunnen wassen…

Kapper Bocholt

Hoe kunt u een biologisch product herkennen?

Ook niet onbelangrijk natuurlijk is weten hoe u een biologisch product kunt herkennen. Ik heb 2 tips voor u hoe u gemakkelijk en eenvoudig een selectie kunt maken. Ten eerste kunt u kijken of het product een certificatie van een kwaliteitslabel kreeg. Het logo van het label zal namelijk altijd op het product staan. Wanneer u een kwaliteitslabel ziet, kunt u naar de website gaan om te kijken of hun richtlijnen een biologische oorsprong van de ingrediënten al dan niet vermelden. De producten waar ik mee werk in mijn kapsalon Bocholt kregen het label Ecogarantie. De richtlijn van deze certificatie is dat alle plantaardige ingrediënten van biologische oorsprong zijn. Een garantie van 100% dus!

Verder kunt u ook kijken naar de ingrediëntenlijst die op uw product staat. Europa heeft namelijk alle cosmetica producenten verplicht hun ingrediëntenlijst op de verpakking te plaatsen. Dit onder de INCI-benamingen (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients). Zo zal elk ingrediënt altijd onder dezelfde benaming vermeld staan, ongeacht waar de productie plaatsvindt, waar het merk gevestigd is, welke taal het merk gebruikt… Dit is handig omdat iedereen zo een ingrediëntenlijst kan lezen en begrijpen. Indien ingrediënten van biologische oorsprong zijn, zal de producent dit ook vermelden. Elk biologisch ingrediënt krijgt namelijk een asterisk (*) en onderaan de lijst wordt vervolgens vermeld dat het om een ingrediënt afkomstig van biologische teelt gaat.

Waarom starten als bio kapsalon Bocholt?

Ten slotte vind ik het ook nog belangrijk te vertellen waarom ik koos voor Hairborist in mijn kapsalon in Bocholt. Het belangrijkste vond ik de visie van het merk, deze sluit namelijk volledig aan bij deze van mijn kapsalon. Het is immers een merk dat toekomstgericht denkt en zowel dier, mens als natuur wilt beschermen. 

Bovendien zijn de producten enorm kwalitatief. Daar hecht ik als kapper Bocholt veel belang aan: de ingrediënten zijn van hoogstaande kwaliteit, de samenstelling wordt met veel zorg uitgevoerd, er is oog voor detail… Dankzij deze hoge kwaliteitsgarantie zijn de resultaten ook prachtig. Wanneer iemand voor het eerst de gepersonaliseerde behandeling krijgt of de natuurlijke haarverf toepast, hou ik ervan om een voor en na foto te nemen. Zo kunt u niet alleen het verschil voelen, maar het ook daadwerkelijk zien! De haarvezel is namelijk hersteld naar z’n natuurlijke staat. Uw haar zal hierdoor veel sterker zijn, maar toch soepel en zacht aanvoelen!

Kapsalon in Bocholt