Kapper Steven: biologische hair wellness

Kapper Bree: met welke producten wordt er gewerkt?

Producten zijn heel belangrijk in een kapsalon en daarom koos ik ervoor om een exclusief Hairborist kapsalon te zijn. Een merk met dezelfde visie wat betreft ingrediënten, kwaliteit en concept. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden omtrent de gebruikte producten in dit kapsalon Bree.

Gepersonaliseerde behandeling op maat van uw haar

Bij Kapper Steven krijgt u een gepersonaliseerde treatment om uw haar te doen herleven en dat helemaal gratis! Als u deze kapper in Bree bezoekt, analyseer ik uw haar. Op basis van deze analyse maak ik een behandeling op maat. Daarbij wordt er rekening gehouden met uw haarkleur, uw hoofdhuid en de staat van uw haar. Afhankelijk van welke focus uw haar en hoofdhuid nodig heeft, stel ik verschillende producten samen om aan te brengen.

Uw haar intens reinigen met kwalitatieve shampoo

Uiteraard is haar wassen met een geschikte shampoo ook belangrijk. Het gamma bestaat uit 5 shampoos die elk een specifieke waskracht hebben. Ook hier staat een persoonlijke aanpak centraal. Als kwalitatief kapsalon Bree was ik het haar namelijk altijd twee keer, waarbij ik ook telkens 2 verschillende shampoos kies op basis van uw haarstructuur. Dit is een overzicht van alle shampoos in het gamma.

 • Color Clean: een intense shampoo die chemisch gekleurd haar kan reinigen en rekening houdt met de kleur. Deze shampoo zorgt voor een langere houdbaarheid van uw haarkleur en garandeert een langdurige en perfecte intensiteit.
 • Harmony Clean: een shampoo die een hoofdhuid zal behandelen die de neiging heeft om snel vet te worden. De shampoo brengt de talgklieren namelijk in balans en vermijdt een overmatige talgproductie. Op die manier wordt een te vette hoofdhuid vermeden, zodat uw haar minder snel vet wordt.
 • Daily Clean: biologische shampoo die het haar op een intense manier kan reinigen. Dankzij de toevoeging van rozemarijn is de geur ook heerlijk.
 • Sensity: een biologische shampoo voor de meest gevoelige personen. De shampoo heeft een delicate samenstelling waarbij parfum en etherische oliën vermeden worden. Ook de waskracht gebeurt op een zeer zachte manier omwille van de natuurlijke wasnoot.
 • Men Tonic: biologische shampoo voor mannen. De verrijking met groene munt zorgt voor een enorme frisheid. Bovendien kan deze shampoo ook gebruikt worden als douchegel.
Kapper Bree

Verzorgen en hydrateren met een goede conditioner

Nadat u het haar intens hebt gereinigd, is het ook belangrijk om het op een zachte manier te verzorgen en hydrateren. Als kapper Bree wil ik echter nog iets extra bieden. De conditioners in het gamma houden namelijk rekening met het type haarverf dat u gebruikt. Op die manier zal ook uw haarkleur op een goede manier onderhouden worden om zo een extra lange houdbaarheid te garanderen. Er zijn 3 verschillende types conditioner waarbij het onderscheid wordt gemaakt op basis van de manier waarop het haar gekleurd is.

 • Daily Care: natuurlijke conditioner op basis van lavendel, waardoor uw haar heerlijk ruikt. Deze conditioner is geschikt voor mensen die hun natuurlijk haar willen voeden en dus het haar niet verven.
 • Color Care: conditioner die geschikt is om chemisch gekleurd haar goed te verzorgen en op die manier een lange houdbaarheid garandeert van uw kleur.
 • Natural Color: conditioner om een plantaardig geverfd haar te onderhouden en verzorgen. Dankzij de toevoeging van appelazijn wordt ook een langdurig mooie en intense kleur gegarandeerd.

Het kapsel stylen en tot in de puntjes afwerken

De laatste stap van een bezoek aan het kapsalon is uiteraard de afwerking van uw kapsel. Ook hier is er voor elk wat wils: wil je graag meer volume, heel stijl haar, extra textuur… Alles kan en alles is mogelijk! Ik kies met aandacht de geschikte producten om uw kapsel tot in de puntjes af te werken.

 • Hairtonic: gladmakende spray om uw haar extra stijl te brushen en zacht te doen aanvoelen.
 • Foam Lotion: volume mousse die heerlijk geurt dankzij de toevoeging van rozen. Het geeft net dat tikkeltje extra aan uw kapsel.
 • Hairspray: een haarlak zonder drijfgas die uw kapsel helpt in model te houden.
 • Aloes: gel verrijkt met Aloë Vera die het haar modelleert.
 • Wax: wax met vaste structuur om het haar vorm te geven.
 • Beeswax: wax met minder vaste structuur die kan blijven gemodelleerd worden en een matte finish geeft.
 • Nectar Bio Wax: wax met een matte finish die het haar op een zeer zachte manier kan vormgeven.
Kapsalon Bree

Ook plantaardige haarverf in dit kapsalon in Bree

Naast een exclusief verzorgingsgamma wou ik ook graag een uniek alternatief aanbieden om het haar te kleuren. Vandaar dat u in dit Bree salon ook de plantaardige haarverf kunt ervaren. Dit is een nieuwe, duurzame manier van kleuren dat goed is voor zowel uw haar als de planeet! Dankzij de jarenlange ervaring van Hairborist wordt er bovendien een fantastische kwaliteit gegarandeerd en de haarkleuring is volledig natuurlijk.

De haarverf bestaat namelijk enkel en alleen uit planten, bloemen, schors… die gedroogd worden in de zon. Eenmaal deze helemaal droog zijn, worden ze vermalen tot een fijn poeder. Dit poeder vormt in feite al de basis van de kleuring. Er hoeft enkel nog warm water aan toegevoegd worden en dat is alles. De kleuring bestaat dus enkel en alleen uit natuurlijke ingrediënten, waardoor het ook biologisch afbreekbaar is. Dit zorgt ervoor dat ik de meest duurzame haarverf gebruik die er bestaat.

Salon Bree met een puur natuur aanbod

Zoals u misschien al gemerkt heeft: er wordt heel veel belang gehecht aan natuurlijke en ecologische producten. Deze keuze maakte ik bewust aangezien ik graag duurzaamheid, ecologie en respect voor de natuur wil voorop stellen. Kapper Steven is daarom een exclusief Hairborist salon. Dit is een Belgisch merk die dezelfde waarden en visie heeft. De producten bestaan uit natuurlijke ingrediënten en werden ook met aandacht voor de planeet geproduceerd. Dit wordt ook gegarandeerd door Ecogarantie: het kwaliteitslabel dat de producten van Hairborist controleert. Daar ben ik als kapper Bree heel blij mee! Ecogarantie is namelijk het strengste label op de Europese markt en inspecteert zeer veel verschillende aspecten van de firma. Niet alleen de ingrediënten worden namelijk gecontroleerd. Het gaat veel verder dan dat. Ook verantwoord transport, eliminatie van verspilling, laag energiegebruik, goede kwaliteit van leveranciers… worden allemaal nauwlettend in het oog gehouden.

Salon Bree